'GV waar je bent' :

  Op de plek waar je woont,

  in de dingen die je bezighouden. 

 
Ruimte voor je verhaal en je zoektocht naar houvast

 

                 

 

      aandachtige, betrokken hulpverlening 

 

 

 

 

 

 

 

Individuele begeleiding

 

Vier aanvliegroutes:

 

1. Het goede gesprek

2. Beeldende begeleiding

3. Heilzaam buitenzijn

4. Pastoraat

 

                                                                                                         1. Het goede gesprek

 

Als geestelijk verzorger bied ik individuele gesprekken aan voor iedereen die wil praten over zingeving en levensvragen.  Vaak komen dit soort vragen naar boven als je door moeilijke omstandigheden gaat en houvast of perspectief zoekt. Het kan in de gesprekken bijvoorbeeld gaan over eenzaamheid, allerlei soorten van verlies, omgaan met ziekte of afhankelijkheid, of je levensverhaal. 'Daar waar je bent' in je proces, met jouw vragen, en daar waar je woont: in je eigen omgeving. 

 

2. Beeldende begeleiding

 

Soms is datgene waar je doorheen gaat nauwelijks in woorden uit te drukken. Als je dit prettig vindt, kan ik je op weg helpen om met beeldend materiaal uit te drukken wat er van binnen leeft.  En wat het nu is dat steun, houvast of perspectief geeft in moeilijke omstandigheden. Of waarin je dat juist mist, en wat je zoekt of verlangt.

 

3. Heilzaam buitenzijn

 

Als je graag buiten bent, of het buiten zijn mist, kunnen we ook een wandeling maken. Soms praat dat gemakkelijker. Buiten kan ook een plek zijn om rust te zoeken en troost te vinden. Ben je slecht ter been, maar vind je dit toch fijn, dan zoeken we naar wat mogelijk is. 

 

4. Pastoraat

 

Ik leef en werk vanuit het christelijk geloof. Of dit een rol speelt in onze gesprekken bepaal je zelf. Een pastoraal gesprek en gebed is in ieder geval mogelijk, ook als je niet (meer) kerkelijk bent, maar toch ergens wel binding ervaart met het christelijk geloof. Het is aan jou om hiervan gebruik te maken of niet!