Annet:   

 

"ik luister en zoek zo nodig mee naar wat steun geeft. Op een manier die past.  Met woorden of materialen. Stil-staand of onderweg. In de natuur of in huis. Van binnen naar buiten of ook andersom. In beeldende zin, of letterlijk. " 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(het goede gesprek, pastoraat, beeldend begeleiden, een stukje meelopen;  individueel en in groepsverband)

 

 

 

 

 

 

 

  Wie is Annet?­

 

Ik begeleid mensen, jong en oud, die zoeken naar grond onder hun voeten, naar houvast en uitzicht.

Ik doe dat vanuit het christelijk geloof. Ik vind het belangrijk dat je dat weet, maar of dat een rol speelt in je zoektocht bepaal jezelf. Je hoeft dus niet kerkelijk te zijn­. Ook als je wel kerkelijk bent opgevoed maar twijfelt of zoekt naar herorientering, luister ik graag zonder oordeel naar je verhaal. Ben je nieuwsgierig welke houvast het christelijk geloof je kan bieden? Dan wil ik met je dat pad opgaan om dat te onderzoeken.

Ik bied graag de ruimte om je verhaal te vertellen. Soms is dat al genoeg om dingen op een rij te zetten, steun of troost te ervaren in de dingen waar je doorheen gaat. Ik loop graag een stukje met je op; letterlijk en/of figuurlijk.  Kun je geen woorden vinden voor wat je bezighoudt, dan zoeken we samen naar manieren waarop je jezelf toch uit kunt drukken in materialen. Je hoeft hiervoor niet creatief te zijn.

 

Ik begeleid op verschillende manieren: 

Individueel of in groepsverband, door te luisteren, in gesprekken, door beeldende begeleiding, pastoraat, of al wandelend in de natuur, of in de stad. Of je nu jong of oud bent, met of zonder fysieke beperking, passend bij jouw situatie.

 

Naast het werk als geestelijk verzorger thuis ben ik werkzaam in eenzelfde functie verbonden aan een verpleeghuis. De doelgroep daar zijn oudere mensen met een lichamelijke of geriatrische beperking. Ik werk daar individueel en in groepsverband.

In het verleden heb ik als verpleegkundige gewerkt in de wijk, en heb ik voor een periode gefocust op de palliatieve en terminale zorgen stervensbegeleiding. Ik ben bekend met  rouw en verlieservaringen in de breedste zin van het woord, zowel in mijn werk als ook in mijn eigen leven. 

Vorig jaar volgde ik een leergang beeldende begeleiding in de laatste levensfase. Ik probeer dit, als dit past en gewenst is, breed te gebruiken in mijn werk. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn, en volgde een propedeutisch jaar aan de Academie voor Kunst en Ambacht in Nijmegen en een eerste jaar aan de Kunstacademie Haarlem. Ik maak deel uit van het Netwerk Beeldende begeleiding.

Ik houd van schrijven en werkte o.a. mee aan een dagboek voor vrouwen (Sprankelend) en schreef samen met een andere schrijver een roman (Hartenkind).

Het zal je niet verbazen dat ik graag buiten ben. Ik wandel dagelijks met ons boomerhondje, en ook regelmatig met een duitse herdershond. 

Thuis heb ik een paar binnenpoezen.  

Ik heb een gezin met opgroeiende en volwassen kinderen. Ik volgde een HBO bachelor en master opleiding Theologie aan de EH. Ook volgde ik de specialisatie Geestelijk Verzorger Thuis bij Relief. Ik ben lid van VGVZ en sta ingeschreven bij SKGV (kwaliteitsregister geestelijk verzorgers). 

 

 

SKGV 410491

Lid van Netwerk Beeldende Begeleiding in de Laatste Levensfase

KvK 86078682